چگونه از زبان بدن برای جلب اعتماد استفاده کنیم؟

در دنیای امروزی، جلب اعتماد یکی از عاملهای بسیار مهم برای موفقیت در روابط اجتماعی و حرفهای میباشد. زبان بدن ابزار قدرتمندی است که تاثیر بسزایی در شکلگیری این اعتماد دارد. اما بهنظر شما چگونه میتوان از زبان بدن بهگونهای استفاده نمود تا به روشی موثر باعث جلب اعتماد دیگران شود؟ در ادامه این مقاله از سایت آرکا مایند همراه ما باشید تا به این موضوع بپردازیم:
برقرار کردن ارتباط چشمی:
نگاه عادی، مستقیم و متعادل، نشاندهنده صداقت و علاقه شما به صحبتهای طرف مقابل است. اجتناب از نگاه مستقیم میتواند گاهی حس عدم اطمینان یا پنهانکاری را منتقل نماید و از طرفی دیگر، خیره شدن طولانی میتواند حالت تهاجمی داشته باشد. همیشه تلاش کنید تا ارتباط چشمی محترمانه و طبیعی برقرار نمایید.
لبخند زدن:
آیا میدانستید لبخندی که صادقانه یا از ته دل باشد میتواند تاثیر شگفتانگیزی در ایجاد حس راحتی و اعتماد داشته باشد؟ لبخند زدن نهتنها باعث میشود که حسی دوستانه بین شما و طرف مقابل ایجاد شود، بلکه به کاهش تنشهای موجود نیز کمک شایانی میکند.
استفاده از حالت بدنی باز:
حالت بدنی باز، مثل آزاد نگهداشتن دستها و جلوگیری از قرار دادن دست و پا در حالت بسته، حس آمادگی و تعامل شما با طرف مقابل را بهخوبی به او منتقل میکند. سعی کنید از انجام دادن حرکاتی همچون: گره کردن دستها یا تکیه دادن به عقب خودداری کنید چراکه ممکن است باعث ایجاد حس دفاعی یا عدم تمایل در طرف مقابل با شما شود.
فاصله مناسب را حفظ کنید :
حواستان باشد که فاصله فیزیکی خود را با توجه به فرهنگ و رابطه خود با طرف مقابل تنظیم کنید. بدیهی است که اگر با کسی صمیمی باشید فاصله شما ناخود آگاه کم میشود ولی اگر با فردی غریبه فاصله نزدیک باشد باعث ناراحتی فرد میشود. البته حواستان هم باشد که فاصله زیاد ممکن است نشانه بی تفاوتی باشد. معمولاً فاصله ۶۰ تا ۹۰ سانتیمتر برای مکالمات غیر رسمی مناسب است.
سرتان را تکان بدهید :
تکان دادن سر به نشانه تایید و توجه شماست و نشان میدهد که به صحبت های طرف مقابل گوش میدهید و آنها را درک میکنید این حرکت ساده میتواند حس اعتماد و ارتباط را تقویت کند و فرد به صحبت بیشتر اشتیاق نشان دهد.
تن صدا و سرعت صحبت کردنتان را کنترل کنید :
همیشه تن صدای آرام و یکنواخت حس اطمینان و آرامش را منتقل میکند پس از صحبت کردن خیلی سریع یا خیلی آهسته خود داری کنید، زیرا سرعت بالا در حرف زدن ممکن است باعث سردرگمی افراد شود و یا صحبت با سرعت خیلی کم و آرام باعث بیحوصلگی افراد میشود.
لمس مناسب داشته باشید :
در برخی فرهنگ ها، لمسی سبک و محترمانه مانند دست دادن محکم یا لمس آرام شانه میتواند اعتماد ایجاد کند ولی .قبل از استفاده از این تکنیک، به رابطه خود با طرف مقابل و فرهنگ او توجه کنید برای مثال برخی افراد به دلیل اعتقادات خود علاقه مند به دست دادن و در آغوش کشیدن نیستند.
سخنپایانی:
با اینکه زبان بدن ابزاری بیکلام است اما در زمینه جلب اعتماد بسیار قدرتمند است. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله یعنی: برقراری ارتباط چشمی، لبخند زدن و استفاده و حفظ حالت بدنی باز، میتوانید بهراحتی تاثیر مثبتی بر دیگران بگذارید. البته لازم به ذکر است که تمرین و آگاهی از زبان بدن، مهارتی است که با گذشت زمان میتواند روابط شما را در هر زمینهای بهبود بخشد. با استفاده صحیح از این ابزار میتوان اعتماد دیگران را راحتتر جلب نمود و روابط پرمعناتری با دیگران برقرار نمود.
دیدگاهتان را بنویسید