نحوه مدیریت کلاس آنلاین

آرکا مایندی عزیز آیا شما هم در کلاس های آنلاین تدریس میکنید یا قصد شروع این کار را دارید ؟ بهتر است بدانید که امروزه با گسترش فناوری و افزایش تقاضا برای آموزش های مجازی، مدیریت کلاس های آنلاین به یکی از چالش های مهم برای مدرسان و موسسه های آموزشی تبدیل شده است. مدیریت مؤثر کلاس آنلاین نه تنها به بهبود کیفیت آموزش شما کمک می کند، بلکه تجربه یادگیری بهتری را برای دانش آموزان و دانشجویان شما فراهم می کند. در این مقاله، به بررسی راهکارهای کاربردی برای مدیریت موفق کلاس های آنلاین می پردازیم.
پلتفرم مناسب را انتخاب کنید
انتخاب یک پلتفرم آموزش آنلاین کاربرپسند و با امکانات کامل، اولین گام در مدیریت کلاس آنلاین است. البته موضوعی که تدریس میکنید هم در این انتخاب تاثیر گذار است ولی به صورت کلی برخی از پلتفرم های محبوب عبارتند از Zoom و Google Meet و Big blue button
این پلتفرم ها مکان مناسبی برای تدریس، ارسال تکالیف و بازخورد می باشند.
برنامه ریزی کنید
اگر معلم هستید بدانید که چه حضوری تدریس میکنید و چه آنلاین یک برنامه ریزی دقیق و منسجم به مدیریت بهتر کلاس شما کمک می کند. این برنامه ریزی شامل تعیین اهداف آموزشی برای هر جلسه، آماده سازی محتوای آموزشی بهصورت ارائه، ویدیو یا متن و زمان بندی و پیشبینی دقیق برای هر بخش از کلاس استو
مثلا یک مدرس می تواند ۱۰ دقیقه اول کلاس را به مرور مطالب جلسه قبل، ۳۰ دقیقه به آموزش مبحث جدید و ۲۰ دقیقه پایانی را به پرسش و پاسخ اختصاص دهد.
با دانش آموزان تعامل و مشارکت کنید
تعامل دانش آموزان یکی از کلیدهای موفقیت در کلاس آنلاین است. این تعامل هم بین شما و دانش آموزانتان و هم بین دانش آموزان با یکدیگر باید باشد. راهکارهای افزایش تعامل عبارتند از استفاده از نظرسنجیها و آزمون های آنلاین، تشویق دانش آموزان به استفاده از چت برای پرسش و پاسخ و برگزاری جلسات بحث گروهی است.
مثلا شما می تواند از ابزارهایی مانند Kahoot برای ایجاد آزمون های تعاملی استفاده کنید.
زمان را مدیریت کنید
زمان بندی دقیق و رعایت آن در کلاس های آنلاین بسیار مهم است زیرا در این فضا زمان غیر قابل کنترل تر است و باید دقیق تر عمل کنید. برای این کار باید درباره زمان شروع و پایان کلاس اطلاع رسانی دقیق انجام دهید و برای هر فعالیت زمان مشخصی را در نظر بگیرید همچنین به این توجه کنید که بحث به موضوعات غیرمرتبط منحرف نشود.
شما می توانید از تایمر برای کنترل زمان هر بخش استفاده کنید تا دقیق تر عمل کنید.
بازخورد منظم بدهید
بدانید که بازخورد به موقع و سازنده به دانش آموزان کمک می کند تا پیشرفت خود را ارزیابی کنند. برای ارائه یک بازخورد مناسب همیشه تکالیف را دقیق چک کنید و نظرات کتبی درباره هر تکالیف را ارسال کنید همچنین
میتوانید برای هر دانش آموز جلسات فردی برای بررسی پیشرفت او در نظر بگیرید.
نتیجه گیری
مدیریت کلاس آنلاین نیازمند برنامه ریزی دقیق است و به صورت کلی می توان کلاس های آنلاین را بهگونه ای مدیریت کرد که هم برای مدرس و هم برای دانش آموزان مفید و لذت بخش باشد و حتی از کلاس های حضوری نیز مفید تر باشد.
برای خواندن مطالب مفید درمورد نحوه تدریس و کلاس های آنلاین به سایت آرکا مایند مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید