برای درس خواندن چگونه برنامه ریزی کنم ؟

برنامه ریزی برای درس خواندن یکی از مهم ترین مهارت هایی است که هر دانش آموز یا دانشجو باید آن را بیاموزد. بدون برنام هریزی، ممکن است زمان خود را هدر دهید، استرس بگیرید و نتوانید به اهداف تحصیلی خود برسید. اما چگونه میتوان یک برنامه ریزی دقیق برای درس خواندن انجام داد ؟ در این مقاله از آرکا مایند، روش برنامه ریزی حرفه ای برای درس خواندن را آموزش میدهیم تا بتوانید با نظم و بازدهی بالا مطالعه کنید.
هدفتان را به صورت واضح مشخص کنید
قبل از شروع برنامه ریزی، باید بدانید که از این مطالعه چه میخواهید. هدفی که مشخص میکنید باید مشخص کند که چه میخواهید، چه قدر زمان لازم دارید، قابل اندازه گیری باشد و واقع بینانه باشد.
مثال : هدف ضعیف : میخواهم در ریاضی بهتر شوم.
هدف درست : میخواهم در دو هفته آینده، فصل ۳ ریاضی مبحث انتگرال را کامل یاد بگیرم و ۲۰ تمرین مرتبط را حل کنم تا نمره امتحان من حداقل ۱۸ شود.
زمان بندی و اولویت بندی کنید
1زمان های مطالعه خود را مشخص کنید، ابتدا لیستی از زمان های آزاد خود در طول روز تهیه کنید و تشخیص دهید در چه زمانی بازدهی بیشتری برای مطالعه دارید.
بعد از زمان بندی دروسی که ضعف بیشتری دارید یا امتحان آنها نزدیک است را در اولویت قرار دهید.
مثال : اگر امتحان ریاضی هفته آینده است و شما در این درس ضعف دارید، آن را در اولویت قرار دهید.
در زمان مناسب درس بخوانید
از تکنیک پومودورو استفاده کنید یعنی ۲۵ دقیقه مطالعه متمرکز و بعد ۵ دقیقه استراحت کنید. همچنین برای دروس سختتر زمان بیشتری اختصاص دهید و هر جلسه مطالعه را به بخش های کوچک تقسیم کنید.
مثال :
۷:۰۰ تا ۷:۲۵: مطالعه فصل ۳ ریاضی
۷:۲۵ تا ۷:۳۰: استراحت
۷:۳۰ تا ۷:۵۵: حل ۵ تمرین از فصل ۳ ریاضی
۷:۵۵ تا ۸:۰۰: مرور نکات کلیدی
تعادل داشته باشید
در برنامه خود، دروس سخت و آسان را ترکیب کنید تا خسته نشوید. مثلاً پس از یک جلسه مطالعه ریاضی، یک جلسه مطالعه ادبیات یا درسی که راحت تر است را قرار دهید.
فراموش نکنید که در برنامه خود، زمان هایی برای استراحت، ورزش یا تفریح در نظر بگیرید.
انعطاف پذیر باشید
برنامه خود را بیش از حد سفت و سخت نکنید. اگر یک روز نتوانستید طبق برنامه پیش بروید، برنامه را برای روز بعد تنظیم کنید. این را بدانید که همیشه نمیتوان طبق برنامه پیش رفت ولی زمان برای جبران همیشه وجود دارد پس به خودتان عذاب وجدان ندهید.
پیشرفتتان را اندازه بگیرید
هر روز پیشرفت خود را یادداشت کنید. مثلا بگویید امروز ۱۰ تمرین ریاضی حل کردم و فصل ۲ فیزیک را کامل خواندم در صورتی که هفته پیش این مقدار کمتر بود.
همچنین اگر بخشی از برنامه را انجام نداده اید، دلیل آن را بررسی کنید و برنامه را اصلاح کنید زیرا شاید برای شما خیلی سخت بوده و زمان کمی داشتید.
نتیجه گیری
برنامه ریزی برای درس خواندن یک فرآیند پویا و انعطاف پذیر است که نیاز به تعهد و نظم دارد با استفاده از تکنیک هایی که گفته شد میتوانید یک برنامه ریزی حرفه ای و موثر داشته باشید و بهترین نتیجه را از درس خواندتان بگیرید. به یاد داشته باشید که برنامه ریزی فقط یک ابزار است و موفقیت شما به اجرای مداوم و انعطاف پذیری شما بستگی دارد. پس از همین امروز شروع کنید و قدم به قدم به اهداف تحصیلی خود نزدیکتر شوید و با آرکا مایند همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید