چگونه احساس شادی کنیم؟

آرکا مایندی های عزیز امروز میخواهیم درمورد احساس شادی صحبت کنیم، شادی یکی از مهمترین احساساتی است که همه ما به دنبال آن هستیم، اما گاهی اوقات به دلیل چالشهای زندگی، احساس شادی از ما دور میشود. خوشبختانه، شادی یک مهارت است و با تمرین و تغییر نگرش میتوان آن را تقویت کرد. در این مقاله در آرکا مایند، به راههای ساده و موثر برای افزایش احساس شادی در زندگی میپردازیم.
هر روز شکر گذاری کنید
یک دفتر شکرگذاری برای خودتان تهیه کنید، هر روز چند چیز که بابت آن شکرگذار هستید و به شما شادی و انرژی می بخشد را یادداشت کنید. قدردانی از داشتهها، حتی کوچکترین آنها، میتواند احساس رضایت و شادی را افزایش دهد.
با افراد شاد ارتباط بگیرید
اگر میخواهید همیشه شاد باشید محیط شادی برای خودتان بسازید. ارتباط با افرادی که انرژی مثبت دارند و باعث میشوند شما احساس خوبی داشته باشید، یکی از بهترین راهها برای افزایش شادی است. همچنین وقت گذاشتن برای دوستان و خانواده میتواند احساس تعلق و خوشبختی را تقویت کند.
فعالیت بدنی داشته باشید
ورزش و فعالیت بدنی باعث ترشح هورمون اندروفین میشود که شادی آور است. حتی روزانه پیاده روی به مدت نیم ساعت هم در ترشح این هورمون تاثیر دارد و شما را بهتر کند.
در لحظه زندگی کنید
از چیزی که الان در حال اتفاق است لذت ببرید و نگران فردا نباشید. این را بدانید که اتفاقات چه بخواهید و چه نخواهید رخ خواهند داد پس نه غصه ی گذشته را بخورید و نه نگران آینده باشید و در حال زندگی کنید.
به دیگران کمک کنید
وقتی به دیگران کمک میکنید باعث میشود که احساس مفید بودن در شما به وجود آید. دیدن شادی دیگران باعث احساس رضایت و شادی در شما میشود و محیط شادی را نیز میسازد.
پیاده روی لذت را تجربه کنید!
منظور از این نوع پیاده روی این است که هر روز ۱۰-۱۵ دقیقه پیاده روی کنید، اما با این تفاوت که خیلی دقیق تر به چیزهای کوچک و زیبا توجه کنید، مثل رنگ برگ ها، صدای پرندگان، لبخند افراد، یا معماری ساختمان ها. این کار ذهن شما را تمرین مید هد تا زیبایی های پنهان زندگی روزمره را کشف کند و شادتر باید.
در یک دقیقه شادی را پیدا کنید
وقتی استرس یا ناراحتی دارید، یک کار کوچک انجام دهید که به نظرتان در کمتر از ۱ دقیقه حال شما را بهتر کند مثلا یک موزیک شاد گوش دهید، پنج نفس عمیق بکشید و به یک عکس یا فیلم خاطره انگیز نگاه کنید، با این کار ها به این نتیجه میرسید که اگر بخواهید حتی یک دقیقه هم زمان کافی برای شاد شدن است.
مقایسه نکنید
هیچ وقت خودتان را با دیگران مقایسه نکنید، این را بدانید که هر فردی به اندازه خودش خاص و دوست داشتنی است. هر وقت خود را با دیگران مقایسه می کنید، با خودتان بگویید که آیا این مقایسه به من کمکی می کند یا خیر؟ اگر نه، ذهنتان را به سمت پیشرفت شخصی خودتان هدایت کنید.
پیروزی های کوچک را جشن بگیرید
حتی اگر به یک موفقیت خیلی کوچک هم رسیدید آن را جشن بگیرید و به خودتان پاداش بدهید، حتی خیلی کوچک مانند خوردن یک بستنی یا دسر مورد علاقه. این کار به مغز شما می آموزد که لذت موفقیت را تشخیص دهد و شادتر زندگی کنید.
چرا احساس شادی در زندگی ما ضروری است ؟
- شادی به طور مستقیم بر سلامت جسمی ما تاثیر میگذارد. وقتی شاد هستیم، بدن ما هورمون هایی مانند سروتونین، دوپامین و اندورفین ترشح می کند.
- شادی نقش کلیدی در حفظ سلامت روان ایفا می کند. افرادی که به طور منظم احساس شادی می کنند، کمتر در معرض اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب قرار می گیرند.
- شادی نه تنها بر خود ما، بلکه بر اطرافیانمان نیز تاثیر می گذارد. افراد شاد معمولا روابط اجتماعی قوی تری دارند، زیرا انرژی مثبت آنها به دیگران نیز منتقل می شود.
- احساس شادی میتواند بهرهوری و خلاقیت ما را افزایش دهد. وقتی شاد هستیم زیرا ذهن ما بازتر است و بهتر می توانیم روی کارها تمرکز کنیم.
- شادی به زندگی ما معنا می بخشد. وقتی شاد هستیم، زندگی را ارزشمندتر و زیبا تر می بینیم زیرا شادی کمک می کند تا از لحظات کوچک لذت ببریم و قدردان داشته هایمان باشیم.
- وقتی شاد هستیم، ذهن ما آرام تر و متمرکز تر است. این حالت به ما کمک می کند تا تصمیم های منطقی تر و بهتری بگیریم. برعکس، زمانی که استرس داریم یا ناراحت هستیم، ممکن است تصمیم های عجولانه یا اشتباه بگیریم.
- وقتی شاد هستیم، بدن ما اندورفین ترشح میکند که یک مسکن طبیعی است این موضوع به ویژه برای افرادی که با دردهای مزمن دست و پنجه نرم می کنند، بسیار مفید است.
نتیجه گیری
شادی یک انتخاب است و با تغییر نگرش و انجام کارهای کوچک میتوان آن را در زندگی روزمره جاری کرد تا زندگی لذتبخشتری داشته باشیم. در مرکز رشد آرکا مایند، ما به شما کمک میکنیم تا با یادگیری مهارتهای ساده و مؤثر، زندگی شادتر و معنادار تری داشته باشید. برای کشف راههای بیشتر برای افزایش شادی، با ما همراه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید