چگونه تنبلی را کنار بگذاریم؟

خیلی از ما به دلیل عادت تنبلی که دچار هستیم از کارهایمان عقب میمانیم و بی انگیزه هستیم زیرا تنبلی یکی از موانع اصلی در رسیدن به اهداف و تحقق رویاهاست. اما خبر خوب این است که تنبلی یک ویژگی ذاتی نیست، بلکه یک عادت است که میتوان آن را تغییر داد. در این مقاله از آرکا مایند، به بررسی راههای عملی برای غلبه بر تنبلی و افزایش بهرهوری میپردازیم.
از اهداف کوچک و ساده تر شروع کنید
گاهی اوقات به دلیل سخت بودن و غیرقابل دسترس بودن اهداف هایمان بی انگیزه میشویم و تنبلی را پیش میگیریم. پس در وهله اول میتوانیم اهداف کوچک تر برای خود تعیین کنیم یا حتی اهداف بزرگمان را به اهداف کوچک تقسیم کنیم.
به صورت هفتگی و روزانه برنامه ریزی کنید
اگر یک برنامه داشته باشید و انجام کارهای کوچک را در آن علامت بزنید انگیزه میگیرید تا تمام آن را به نحو احسن انجام دهید.
از تکنیک پومودورو استفاده کنید
این تکنیک شامل ۲۵ دقیقه کار متمرکز و ۵ دقیقه استراحت است. این روش به شما کمک میکند تا بدون احساس خستگی، کارهای خود را پیش ببرید.
عوامل تنبلی زا را از اطرافتان دور کنید
خودتان را محدود کنید و عوامل حواسپرتی مانند گوشی موبایل یا شبکههای اجتماعی را محدود کنید.
پس از انجام کارهایتان خودتان را تشویق کنید
حتی با انجام دادن کارهای کوچک و موفقیت در آن به خودتان پاداش بدهید. این کار به مغز شما کمک میکند تا کار را با احساس مثبت مرتبط کند و از تنبلی دوری کند.
قورباغه را بخورید!
این تکنیک بر اساس کتابی از برایان تریسی است و به شما پیشنهاد میکند که سخت ترین و مهم ترین کار روزانه خود را اول صبح انجام دهید. با انجام این کار، احساس موفقیت و انرژی مثبت در شما ایجاد میشود و بقیه روز را با انگیزه بیشتری سپری خواهید کرد.
سیستم پاسخگویی ایجاد کنید
منظور از سیستم این است که فردی باشد که پیشرفت خود را به او گزارش دهید. این سیستم میتواند شامل یک دوست، همکار یا حتی یک گروه باشد. این کار باعث میشود احساس تعهد بیشتری به انجام کارها داشته باشید.
از قانون ۸۰/۲۰ استفاده کنید
این قانون بیان میکند که ۸۰ درصد نتایج شما از ۲۰ درصد تلاشهای شما ناشی میشود. با شناسایی ۲۰ درصد کارهایی که بیشترین تاثیر را دارند، میتوانید زمان و انرژی خود را روی آنها متمرکز کنید و تنبلی نکنید.
مدیریت انرژی انجام دهید
گاهی اوقات مشکل اصلی کمبود زمان نیست، بلکه کمبود انرژی است. با شناسایی ساعاتی از روز که بیشترین انرژی را دارید، می توانید کارهای سخت تر را در آن زمانها انجام دهید.
از تکنیک دو دقیقه ای استفاده کنید
اگر کاری کمتر از دو دقیقه طول میکشد، بلافاصله آن را انجام دهید. این تکنیک به شما کمک می کند تا از انباشته شدن کارهای کوچک و ایجاد احساس تنبلی جلوگیری کنید.
محیط مناسب ایجاد کنید
یک محیط کاری تمیز، منظم و بدون عوامل حواس پرتی میتواند تنبلی شما را کاهش دهد. سعی کنید فضای کاری خود جوری منظم کنید که کارهای بیهوده نکنید.
تنبلی یک دشمن قدیمی است، اما با ابزارهای درست و نگرش مثبت میتوان آن را شکست داد. به یاد داشته باشید، تغییر نیاز به زمان دارد، اما هر قدم کوچک شما را به موفقیت نزدیکتر میکند. همیشه به موفقیتی که قرار است به دست آورید فکر کنید تا تنبلی از شما دور شود .اینجا در آرکا مایند، ما به شما کمک میکنیم تا با شناخت بهتر خود و استفاده از راهکارهای عملی، زندگی پرانرژیتر و موفقتری داشته باشید.
تنبلی چیست ؟
تنبلی یک حالت روانی و رفتاری است که در آن فرد علی رغم داشتن توانایی انجام کار و دانستن اینکه باید کار را انجام دهد، به طور مکرر از اقدام اجتناب می کند. برخلاف تصور عامه، تنبلی یک انتخاب ساده نیست، بلکه پیچیدگی های عصبی و روانشناختی دارد که برای رفع آن ابتدا باید بدانیم اصلا تنبلی چیست ؟
در ادامه به آنها می پردازیم :
1. مغز در حالت صرفه جویی انرژی
طبق تحقیقات علوم اعصاب، مغز انسان به طور ذاتی تمایل به حداقل رسانی مصرف انرژی این مکانیسم تکاملی از گذشته برای بقا مفید بود، اما در دنیای مدرن و با پیشرفت محیط و انسان به صورت تنبلی ظاهر می شود.
2. نبرد دوپامین و سروتونین
دوپامین شما را به سمت فعالیت های لذت بخش فوری مثل گشت زنی در شبکه های اجتماعی میکشد. اما سروتونین که هورمون آرامش است برای کارهای بلندمدت لازم است، اما نیاز به تلاش دارد.
چرا احساس تنبلی میکنیم ؟
- مغز پس از تصمیم گیری های متعدد دچار فرسودگی میشود و به حالت تنبلی اضطراری می رود.
- گاهی مغز ترجیح می دهد اصلا شروع نکند تا با شکست مواجه نشود.
- کم خوابی یا خواب نامنظم سطح کورتیزول را مختل میکند و انگیزه را کاهش می دهد.
- کمبود آهن، ویتامین D یا امگا-3 مستقیماً بر تولید انتقال دهنده های عصبی موثر است.
- گرمای محیط، نور کم و دسترسی آسان به غذاهای آماده مغز را در حالت رکود قرار می دهد.
- استرس های مزمن مانند اخبار منفی یا مشکلات مالی، ظرفیت مغز برای اقدام را کاهش می دهد.
- به تعویق انداختن کارهای کوچک، به تدریج به تنبلی بزرگ تبدیل می شود.
دیدگاهتان را بنویسید